Családterápia Budapest

Családterápia Budapest szívében. Párkapcsolati problémák kezelése, célzott párterápia.

KAPCSOLAT PSZICHOLÓGIAI RENDELŐ

Kapcsolatfelvétel:
20/2544-262
30/464-0833
Email: info@kapcsolaterapia.hu
rakoczirendelo@gmail.com

Videó: Mi a családterápia

Mennyibe kerül a családterápia? | Családterápia Budapesten - árak

2011.11.13. 15:06 :: csaladterapia budapest

Családterápia ára

A párkapcsolati problémák megoldása érdekében családterapeutákhoz forduló pároknak, családoknak mindenképpen érdemes mérlegelniük a terápia anyagi vonzatát, nem megkerülhető kérdés tehát, hogy mennyibe kerül a családterápia ma Magyarországon. A családterápia nem egyetlen alkalom, esettől függően legtöbbször 6-12 alkalmas folyamatról beszélünk, az előzetes költségeket ennek megfelelően érdemes figyelembe venni.

A családterápia ára széles intervallumban mozog. Vannak családterapeuták, akik a 90 perces alkalmakért elkérnek 40 000 forintot is annak ellenére, hogy egyedül dolgoznak. Egészségközpontok, pszichológiai tanácsadással foglalkozó magánrendelők az alkalmankénti 15-25 000 forintos árkategóriába esnek. Itt is elképzelhető, hogy egyéni vezetés mellett folyik a családterápia, de lehet, hogy családterapeuta páros foglalkozik a jelentkezőkkel.

Teammunkában családterápiát végezni mindig összetettebb feladat, aminek számos szakmai előnye van a tapasztalatok szerint. Ugyanakkor a család számára esetenként magasabb árképzést jelenthet, hiszen több terapeuta foglalkozik a családdal.

Éppen ezért 12-15000 forintnál olcsóbb alkalmankénti családterápiát főleg non-profit orientált családterápiás alapítványok tudnak vállalni, amelyek részben pályázati támogatásokkal, adományokkal tudják költségeiket fedezni, valamint az ingyenes ellátás keretein belül működő intézmények, mint például nevelési tanácsadók, családsegítők, esetenként a pszichiátriai szakellátás keretén belül működő pszichiátriai szakrendelők, pszichitriai gondozók, ha kiképzett családterapeuta szakember áll rendelkezésükre.

Családterápia árak Budapesten -

összehasonlítás

Összehasonlításként az internetről összegyűjtöttünk néhány, párterápiával és családterápiával foglalkozó családterapeuta szakember / családterápiás központ árajánlatát. (2016. tavaszi adatok)

Budapest III. kerületben 90 perces, kettős vezetéssel működő családterápia és párterápia magyar nyelven 17 500 ft/alkalom. Angol nyelven 17 500 Ft / 90 perc (forrás: pszichofeszek.hu)

Budapesten az V. kerületben 60 perces párterápiás konzultáció 14 000 Ft, 90 perces párterápiás konzultáció 18 000 Ft. (forrás: par-tanacsadas.hu)

90 perces párterápia Budapest XI. kerületében: 20 000 Ft (forrás: mihalecgabor.hu)

90 perces párterápia / családterápia Budapest II. kerületében: 20 000 Ft/alkalom. Ugyanitt marital counselling, tehát családterápia angol nyelven 24 000 Ft/alkalom. (Forrás: kapcsolatambulancia.hu)

15 000 Ft -ért kettős vezetésű pár- és családterápia a Kapcsolat Pszichológiai Rendelőben Budapest belvárosában, a Blaha Lujza tér és a Keleti között, alkalmanként 90 perces ülésekkel. (Kettős vezetés előnye a párok számára a nemi szerepek, attitűdök és viszonyulások kiegyensúlyozottsága, a nagyobb bizalom megteremtésének lehetősége a pár mindkét tagja számára.)

Teljesen ingyenes családterápia

Budapesten

Aki anyagilag nem engedheti meg magának, legjobb, amit tehet, hogy először a családsegítő illetve a családgondozó hálózaton keresztül érdeklődik családterápiás segítség iránt. Esetleg már itt tudnak konkrét segítséget adni, ha mégsem, szakembereket ajánlani.

komment

Címkék: családterápia árak budapesten kapcsolat pszichológiai rendelő

süti beállítások módosítása